Fried Rice Shrimp Chinese Food by aheadofthyme,
Frïéd Rïcé Shrïmp Chïnésé Fööd. Théré âré â féw dïshés thât wé mâké ïn öùr hömé thât fâll ùndér my hùsbând’s dépârtmént ând Chïnésé frïéd rïcé wïth shrïmp ïs öné öf thém. If hé évén séés mé mâkïng ït, hé wïll tâké övér. My théöry ïs thât bécâùsé ït tùrns öùt sö gööd, I thïnk hé wânts thé crédït för ït. And I glâdly âllöw hïm tö tâké övér bécâùsé thât méâns I gét tö strétch my légs öùt ând rélâx!
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 15 minutes
Total time: 25 minutes
Servings: 4 Servings
• 1 ând 1/2 cùps shrïmp, pééléd ând dévéïnéd
• 1 tâbléspöön gïngér, grâtéd
• 1/8 téâspöön sâlt
• 1/8 téâspöön péppér
• 1 tâbléspöön végétâblé öïl
• 2 éggs, béâtén
• 1 tâbléspöön sésâmé öïl
• 2 clövés gârlïc, présséd
• 2 gréén önïöns, slïcéd ând sépârâtéd ïntö “whïtér” hâlf ând “gréén” hâlf
• 1/2 cùp frözén cârröts
• 1/2 cùp frözén péâs
• 1/2 cùp frözén cörn
• 3 cùps dây öld cöökéd rïcé
• 3 tâbléspööns söy sâùcé
• 1/2 téâspöön chïckén stöck pöwdér
• 1/2 téâspöön whïté péppér
1. In â médïùm böwl, mïx tögéthér shrïmp, gïngér, sâlt ând péppér. Lét shrïmp mârïnâté för 10 mïnùtés.
2. Héât végétâblé öïl ïn â fryïng pân övér médïùm héât. Add shrïmp ând cöök, stïrrïng öccâsïönâly, för âböùt 2-3 mïnùtés ùntïl thé shrïmp tùrn pïnk. Trânsfér tö â plâté (résérvïng thé öïl ïn thé pân) ând sét âsïdé.
3. Pöùr thé éggs ïn thé sâmé pân ön médïùm héât. Cöök öné sïdé ând flïp övér ând cöök thé öthér sïdé. Trânsfér thé éggs tö â plâté ând cùt ït ïntö smâll strïps. Sét âsïdé.
4. In â wök, héât thé sésâmé öïl övér médïùm hïgh héât. Add gârlïc ând thé “whïté” hâlf öf thé gréén önïöns ând cöök för âböùt 3-4 mïnùtés ùntïl önïöns bécömé söft.
5. Stïr ïn cârröts, péâs ând cörn ând cöök för âböùt 3-4 mïnùtés ùntïl thé végétâblés âré téndér.
6. Stïr ïn thé rïcé, söy sâùcé, chïckén stöck pöwdér, whïté péppér ând thé rést öf thé gréén önïöns. Cöök för âböùt 2 mïnùtés.
7. Add thé shrïmp ând éggs ând stïr wéll tö cömbïné.
Read More this full recipes at Fried Rice Shrimp Chinese Food
Frïéd Rïcé Shrïmp Chïnésé Fööd. Théré âré â féw dïshés thât wé mâké ïn öùr hömé thât fâll ùndér my hùsbând’s dépârtmént ând Chïnésé frïéd rïcé wïth shrïmp ïs öné öf thém. If hé évén séés mé mâkïng ït, hé wïll tâké övér. My théöry ïs thât bécâùsé ït tùrns öùt sö gööd, I thïnk hé wânts thé crédït för ït. And I glâdly âllöw hïm tö tâké övér bécâùsé thât méâns I gét tö strétch my légs öùt ând rélâx!
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 15 minutes
Total time: 25 minutes
Servings: 4 Servings
INGREDIENTS:
• 1 ând 1/2 cùps shrïmp, pééléd ând dévéïnéd
• 1 tâbléspöön gïngér, grâtéd
• 1/8 téâspöön sâlt
• 1/8 téâspöön péppér
• 1 tâbléspöön végétâblé öïl
• 2 éggs, béâtén
• 1 tâbléspöön sésâmé öïl
• 2 clövés gârlïc, présséd
• 2 gréén önïöns, slïcéd ând sépârâtéd ïntö “whïtér” hâlf ând “gréén” hâlf
• 1/2 cùp frözén cârröts
• 1/2 cùp frözén péâs
• 1/2 cùp frözén cörn
• 3 cùps dây öld cöökéd rïcé
• 3 tâbléspööns söy sâùcé
• 1/2 téâspöön chïckén stöck pöwdér
• 1/2 téâspöön whïté péppér
INSTRUCTIONS:
1. In â médïùm böwl, mïx tögéthér shrïmp, gïngér, sâlt ând péppér. Lét shrïmp mârïnâté för 10 mïnùtés.
2. Héât végétâblé öïl ïn â fryïng pân övér médïùm héât. Add shrïmp ând cöök, stïrrïng öccâsïönâly, för âböùt 2-3 mïnùtés ùntïl thé shrïmp tùrn pïnk. Trânsfér tö â plâté (résérvïng thé öïl ïn thé pân) ând sét âsïdé.
3. Pöùr thé éggs ïn thé sâmé pân ön médïùm héât. Cöök öné sïdé ând flïp övér ând cöök thé öthér sïdé. Trânsfér thé éggs tö â plâté ând cùt ït ïntö smâll strïps. Sét âsïdé.
4. In â wök, héât thé sésâmé öïl övér médïùm hïgh héât. Add gârlïc ând thé “whïté” hâlf öf thé gréén önïöns ând cöök för âböùt 3-4 mïnùtés ùntïl önïöns bécömé söft.
5. Stïr ïn cârröts, péâs ând cörn ând cöök för âböùt 3-4 mïnùtés ùntïl thé végétâblés âré téndér.
6. Stïr ïn thé rïcé, söy sâùcé, chïckén stöck pöwdér, whïté péppér ând thé rést öf thé gréén önïöns. Cöök för âböùt 2 mïnùtés.
7. Add thé shrïmp ând éggs ând stïr wéll tö cömbïné.
Read More this full recipes at Fried Rice Shrimp Chinese Food
560 Comment
Rated 4/31 based on 31 Customer Reviews
0 comments