Paleo Pumpkin Pie Bars with Almond Flour Sugar Cookie Crust by Monique Volz // Ambitious Kitchen,
Beàutiful heàlthy pàleo pumpkin pie bàrs with àn àlmond flour ‘sugàr cookie’ crust. Eàsy to màke ànd à greàt heàlthy thànksgiving treàt!
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 60 minutes
Total time: 70 minutes
Servings: 7 Servings
• 1/4 cûp mëltëd ànd còòlëd còcònût òïl
• 1/3 cûp còcònût sûgàr
• 1 ëgg, àt ròòm tëmpëràtûrë
• 1 tëàspòòn vànïllà ëxtràct
• 1 cûp pàckëd fïnë àlmònd flòûr (dò nòt ûsë àlmònd mëàl)
• 2 tàblëspòòns còcònût flòûr
• 1/4 tëàspòòn bàkïng sòdà
• 1/4 tëàspòòn sàlt
• 1 (15 òûncë) càn pûmpkïn pûrëë
• 2 ëggs
• 1/4 cûp ûnswëëtënëd àlmònd mïlk (òr càn sûb còcònût mïlk)
• ¼ cûp pûrë màplë syrûp
• ¼ cûp còcònût sûgàr
• 1 tëàspòòn vànïllà
• 1 tàblëspòòn pûmpkïn pïë spïcë (òr 1 1/2 tëàspòòn cïnnàmòn, 1/2 tëàspòòn nûtmëg, 1/2 tëàspòòn gròûnd gïngër, 1/4 tëàspòòn àllspïcë òr clòvës)
• Pòwdërëd sûgàr
• Whïppëd crëàm òr còcònût whïppëd crëàm, ïf dësïrëd
1. Prëhëàt òvën tò 350 dëgrëës F. Lïnë àn 8x8 bàkïng pàn wïth pàrchmënt pàpër ànd sët àsïdë.
2. In thë bòwl òf à fòòd pròcëssòr, àdd ïn còcònût òïl, sûgàr, ëgg ànd vànïllà ëxtràct. Pròcëss fòr 20-30 sëcònds ûntïl wëll còmbïnëd. Nëxt àdd ïn àlmònd flòûr, còcònût flòûr, bàkïng sòdà ànd sàlt. Pròcëss ûntïl à dòûgh fòrms. Allòw dòûgh tò sït fòr 5 mïnûtës. Yòû càn àlsò mïx by hànd òr ûsë àn ëlëctrïc mïxër, bût I fïnd thë fòòd pròcëssòr tò bë thë ëàsïëst.
3. Add dòûgh tò thë prëpàrëd bàkïng pàn. Usë à rûbbër spàtûlà òr yòûr hànds tò hëlp yòû ëvën sprëàd òût thë dòûgh tòwàrds thë ëdgës. It shòûld bë thïn, bût dòn’t wòrry, ït wïll pûff ûp whën ït bàkës. Bàkë fòr 9 mïnûtës, thën rëmòvë ànd sët àsïdë tò còòl fòr à 3-5 mïnûtës.
4. Tò màkë thë fïllïng: In à làrgë bòwl, mïx tògëthër thë pûmpkïn pûrëë, ëggs, àlmònd mïlk, màplë syrûp, còcònût sûgàr, vànïllà ànd pûmpkïn pïë spïcë ûntïl smòòth. Pòûr òvër thë sûgàr còòkïë crûst, ànd tàp gëntly òn thë còûntër tò rëmòvë àny àïr bûbblës. Bàkë fòr 50-60 mïnûtës ûntïl sët ànd fïllïng nò lòngër jïgglës. Rëmòvë ànd àllòw tò còòl còmplëtëly àt ròòm tëmpëràtûrë bëfòrë còvërïng wïth plàstïc wràp ànd trànsfërrïng tò thë frïdgë fòr 6-8 hòûrs, òr òvërnïght ïf dësïrëd.
5. Oncë rëàdy, cût ïntò 12 bàrs ànd sërvë wïth whïppëd crëàm òr pòwdërëd sûgàr. I lïkë tò cût òff thë ëdgës òf my bàrs fòr à prëttïër lòòk. Stòrë bàrs ïn frïdgë fòr ûp tò 5 dàys.
Read More this full recipes at Paleo Pumpkin Pie Bars with Almond Flour Sugar Cookie Crust
Beàutiful heàlthy pàleo pumpkin pie bàrs with àn àlmond flour ‘sugàr cookie’ crust. Eàsy to màke ànd à greàt heàlthy thànksgiving treàt!
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 60 minutes
Total time: 70 minutes
Servings: 7 Servings
INGREDIENTS:
• 1/4 cûp mëltëd ànd còòlëd còcònût òïl
• 1/3 cûp còcònût sûgàr
• 1 ëgg, àt ròòm tëmpëràtûrë
• 1 tëàspòòn vànïllà ëxtràct
• 1 cûp pàckëd fïnë àlmònd flòûr (dò nòt ûsë àlmònd mëàl)
• 2 tàblëspòòns còcònût flòûr
• 1/4 tëàspòòn bàkïng sòdà
• 1/4 tëàspòòn sàlt
• 1 (15 òûncë) càn pûmpkïn pûrëë
• 2 ëggs
• 1/4 cûp ûnswëëtënëd àlmònd mïlk (òr càn sûb còcònût mïlk)
• ¼ cûp pûrë màplë syrûp
• ¼ cûp còcònût sûgàr
• 1 tëàspòòn vànïllà
• 1 tàblëspòòn pûmpkïn pïë spïcë (òr 1 1/2 tëàspòòn cïnnàmòn, 1/2 tëàspòòn nûtmëg, 1/2 tëàspòòn gròûnd gïngër, 1/4 tëàspòòn àllspïcë òr clòvës)
• Pòwdërëd sûgàr
• Whïppëd crëàm òr còcònût whïppëd crëàm, ïf dësïrëd
INSTRUCTIONS:
1. Prëhëàt òvën tò 350 dëgrëës F. Lïnë àn 8x8 bàkïng pàn wïth pàrchmënt pàpër ànd sët àsïdë.
2. In thë bòwl òf à fòòd pròcëssòr, àdd ïn còcònût òïl, sûgàr, ëgg ànd vànïllà ëxtràct. Pròcëss fòr 20-30 sëcònds ûntïl wëll còmbïnëd. Nëxt àdd ïn àlmònd flòûr, còcònût flòûr, bàkïng sòdà ànd sàlt. Pròcëss ûntïl à dòûgh fòrms. Allòw dòûgh tò sït fòr 5 mïnûtës. Yòû càn àlsò mïx by hànd òr ûsë àn ëlëctrïc mïxër, bût I fïnd thë fòòd pròcëssòr tò bë thë ëàsïëst.
3. Add dòûgh tò thë prëpàrëd bàkïng pàn. Usë à rûbbër spàtûlà òr yòûr hànds tò hëlp yòû ëvën sprëàd òût thë dòûgh tòwàrds thë ëdgës. It shòûld bë thïn, bût dòn’t wòrry, ït wïll pûff ûp whën ït bàkës. Bàkë fòr 9 mïnûtës, thën rëmòvë ànd sët àsïdë tò còòl fòr à 3-5 mïnûtës.
4. Tò màkë thë fïllïng: In à làrgë bòwl, mïx tògëthër thë pûmpkïn pûrëë, ëggs, àlmònd mïlk, màplë syrûp, còcònût sûgàr, vànïllà ànd pûmpkïn pïë spïcë ûntïl smòòth. Pòûr òvër thë sûgàr còòkïë crûst, ànd tàp gëntly òn thë còûntër tò rëmòvë àny àïr bûbblës. Bàkë fòr 50-60 mïnûtës ûntïl sët ànd fïllïng nò lòngër jïgglës. Rëmòvë ànd àllòw tò còòl còmplëtëly àt ròòm tëmpëràtûrë bëfòrë còvërïng wïth plàstïc wràp ànd trànsfërrïng tò thë frïdgë fòr 6-8 hòûrs, òr òvërnïght ïf dësïrëd.
5. Oncë rëàdy, cût ïntò 12 bàrs ànd sërvë wïth whïppëd crëàm òr pòwdërëd sûgàr. I lïkë tò cût òff thë ëdgës òf my bàrs fòr à prëttïër lòòk. Stòrë bàrs ïn frïdgë fòr ûp tò 5 dàys.
Read More this full recipes at Paleo Pumpkin Pie Bars with Almond Flour Sugar Cookie Crust
280 Comment
Rated 3/48 based on 48 Customer Reviews
0 comments