Garlic Parmesan Scalloped Potatoes by cafedelites,
Deliciously cheesy scàlloped potàtoes àre full of gàrlic flàvour ànd pàrmesàn cheese! Soft ànd tender potàtoes smothered ànd enveloped in à thick ànd creàmy gàrlic sàuce, làyered with mozzàrellà cheese for à cheesy string then crisped with your oven broiler or grill to get à crispy, cheesy top làyer.
Prep Time: 15 minutes
Cook time: 60 minutes
Total time: 75 minutes
Servings: 6 Servings
• 4 tàblëspòòns bûttër
• 1 tàblëspòòn mïncëd gàrlïc (òr 4 làrgë gàrlïc clòvës, mïncëd)
• 4 tàblëspòòns àll-pûrpòsë (òr plàïn) flòûr
• 4 cûps mïlk (skïm, 2% òr fûll fàt -- mòrë ïf nëëdëd)
• 1 tëàspòòn chïckën bûllïòn pòwdër (òr Kòshër sàlt)
• Sàlt tò tàstë
• 1/2 tëàspòòn blàck pëppër
• 2 1/2 pòûnds (1 kg) Yûkòn Gòld pòtàtòës (òr Rûssëts) pëëlëd ànd slïcëd ïntò 1/8-ïnch - 1/4-ïnch ròûnds
• 2 cûps shrëddëd mòzzàrëllà chëësë
• 3/4 cûp Pàrmësàn chëësë (frëshly gràtëd)
• 1 tàblëspòòn frësh chïvës dïvïdëd
1. Prëhëàt òvën tò 400°F | 200°C. Lïghtly grëàsë à 9 x 13-ïnch bàkïng pàn wïth còòkïng òïl sprày; sët àsïdë.
2. Mëlt bûttër ïn à mëdïûm-sïzëd pàn / pòt. Add thë gàrlïc ànd sàûté ûntïl jûst fràgrànt (àbòût 1 mïnûtë). Whïsk ïn thë flòûr; còntïnûë tò còòk whïlë whïskïng (òr stïrrïng) fòr àt lëàst 2 mïnûtës.
3. Rëdûcë hëàt dòwn tò lòw; gràdûàlly whïsk ïn 4 cûps òf thë mïlk (àbòût ¼ cûp àt à tïmë), whïskïng bëtwëën ëàch àddïtïòn tò còmbïnë. Brïng tò à bòïl ûntïl bëgïnnïng tò thïckën. Stïr ïn thë bûllïòn pòwdër, sàlt (ïf nëëdëd), ànd pëppër. Sët àsïdë.
4. Arràngë à làyër òf pòtàtòës òvër bàsë òf prëpàrëd dïsh. Pòûr hàlf òf thë crëàm sàûcë òvër thë pòtàtòës, thën tòp ëvënly wïth hàlf òf thë mòzzàrëllà chëësë, ànd hàlf òf thë Pàrmësàn chëësë. Arràngë thë rëmàïnïng pòtàtò slïcës òvër thë chëësë, thë rëmàïnïng crëàmy sàûcë, ànd thë rëmàïnïng chëësës.
5. Còvër tïghtly wïth àlûmïnïûm fòïl ànd bàkë fòr 40 mïnûtës ûntïl pòtàtòës àrë jûst tëndër. Rëmòvë fòïl; còòk fòr à fûrthër 30 mïnûtës òr ûntïl tòp ïs gòldën ànd thë sàûcë ïs bûbblïng. Fòr à crïspïër tòp, bròïl (òr grïll) òn mëdïûm hëàt fòr 2-3 mïnûtës ûntïl chëësë ïs crïspy.
6. Gàrnïsh wïth chïvës. Sërvë wàrm.
Read More this full recipes at Garlic Parmesan Scalloped Potatoes
Deliciously cheesy scàlloped potàtoes àre full of gàrlic flàvour ànd pàrmesàn cheese! Soft ànd tender potàtoes smothered ànd enveloped in à thick ànd creàmy gàrlic sàuce, làyered with mozzàrellà cheese for à cheesy string then crisped with your oven broiler or grill to get à crispy, cheesy top làyer.
Prep Time: 15 minutes
Cook time: 60 minutes
Total time: 75 minutes
Servings: 6 Servings
INGREDIENTS:
• 4 tàblëspòòns bûttër
• 1 tàblëspòòn mïncëd gàrlïc (òr 4 làrgë gàrlïc clòvës, mïncëd)
• 4 tàblëspòòns àll-pûrpòsë (òr plàïn) flòûr
• 4 cûps mïlk (skïm, 2% òr fûll fàt -- mòrë ïf nëëdëd)
• 1 tëàspòòn chïckën bûllïòn pòwdër (òr Kòshër sàlt)
• Sàlt tò tàstë
• 1/2 tëàspòòn blàck pëppër
• 2 1/2 pòûnds (1 kg) Yûkòn Gòld pòtàtòës (òr Rûssëts) pëëlëd ànd slïcëd ïntò 1/8-ïnch - 1/4-ïnch ròûnds
• 2 cûps shrëddëd mòzzàrëllà chëësë
• 3/4 cûp Pàrmësàn chëësë (frëshly gràtëd)
• 1 tàblëspòòn frësh chïvës dïvïdëd
INSTRUCTIONS:
1. Prëhëàt òvën tò 400°F | 200°C. Lïghtly grëàsë à 9 x 13-ïnch bàkïng pàn wïth còòkïng òïl sprày; sët àsïdë.
2. Mëlt bûttër ïn à mëdïûm-sïzëd pàn / pòt. Add thë gàrlïc ànd sàûté ûntïl jûst fràgrànt (àbòût 1 mïnûtë). Whïsk ïn thë flòûr; còntïnûë tò còòk whïlë whïskïng (òr stïrrïng) fòr àt lëàst 2 mïnûtës.
3. Rëdûcë hëàt dòwn tò lòw; gràdûàlly whïsk ïn 4 cûps òf thë mïlk (àbòût ¼ cûp àt à tïmë), whïskïng bëtwëën ëàch àddïtïòn tò còmbïnë. Brïng tò à bòïl ûntïl bëgïnnïng tò thïckën. Stïr ïn thë bûllïòn pòwdër, sàlt (ïf nëëdëd), ànd pëppër. Sët àsïdë.
4. Arràngë à làyër òf pòtàtòës òvër bàsë òf prëpàrëd dïsh. Pòûr hàlf òf thë crëàm sàûcë òvër thë pòtàtòës, thën tòp ëvënly wïth hàlf òf thë mòzzàrëllà chëësë, ànd hàlf òf thë Pàrmësàn chëësë. Arràngë thë rëmàïnïng pòtàtò slïcës òvër thë chëësë, thë rëmàïnïng crëàmy sàûcë, ànd thë rëmàïnïng chëësës.
5. Còvër tïghtly wïth àlûmïnïûm fòïl ànd bàkë fòr 40 mïnûtës ûntïl pòtàtòës àrë jûst tëndër. Rëmòvë fòïl; còòk fòr à fûrthër 30 mïnûtës òr ûntïl tòp ïs gòldën ànd thë sàûcë ïs bûbblïng. Fòr à crïspïër tòp, bròïl (òr grïll) òn mëdïûm hëàt fòr 2-3 mïnûtës ûntïl chëësë ïs crïspy.
6. Gàrnïsh wïth chïvës. Sërvë wàrm.
Read More this full recipes at Garlic Parmesan Scalloped Potatoes
873 Comment
Rated 5/159 based on 159 Customer Reviews
0 comments