Benihana Japanese Chicken Fried Rice by geniuskitchen,
Benihànà Jàpànese Chicken Fried Rice
Prep Time: 5 minutes
Cook time: 60 minutes
Total time: 65 minutes
Servings: 6 Servings
• 4 cûps còòkëd rïcë, còòlëd tò ròòm tëmpëràtûrë
• 4 tàblëspòòns swëët bûttër (sòftënëd)
• 2 gàrlïc clòvës, fïnëly mïncëd (ûsë 1 ïf yòû wànt à lïghtër gàrlïc flàvòr)
• 1 tëàspòòn sësàmë òïl
• 3 ëggs, bëàtën
• 6 -8 òûncës bònëlëss skïnlëss chïckën brëàsts, cûbëd
• 2 tàblëspòòns sësàmë òïl
• 1⁄2 cûp fròzën pëàs, thàwëd (mày òmït)
• 1⁄2 cûp fròzën càrròts, thàwëd
• 1 cûp ònïòn, dïcëd
• 1⁄4 cûp grëën ònïòn
• 1⁄2 tëàspòòn sàlt (tò tàstë)
• 1⁄2 tëàspòòn blàck pëppër (tò tàstë)
• 2 tàblëspòòns lòw sòdïûm sòy sàûcë
• 2 tàblëspòòns tòàstëd sësàmë sëëds (òptïònàl)
1. Thë rïcë còûld bë prë-còòkëd thë nïght bëfòrë ànd stòrëd ïn frïdgë òr còòk thë rïcë ûsïng pàckàgë dïrëctïòns -- Nòtë: dòûblë thë wàtër për ëàch cûp òf ûncòòkëd rïcë. Fòr thïs rëcïpë yòû wòûld ûsë 4 cûps òf wàtër ànd 2 cûps òf ûncòòkëd rïcë, pïnch òf sàlt ànd òncë yòû brïng ït tò à bòïl, tûrn thë hëàt dòwn ànd còòk fòr 20 mïnûtës còvërëd. Yòû mûst sprëàd thë rïcë òût àftër ït ïs còòkëd ïn à shàllòw pàn ànd còòl ït òff ïn thë frïdgë (òr frëëzër ïf yòû hàvë ròòm). Nëëds tò bë àt ròòm tëmpëràtûrë òr còòlër.
2. Màkë yòûr gàrlïc ànd bûttër còmpòûnd. Pût sòftënëd bûttër ïn à bòwl làrgë ënòûgh tò àllòw yòû tò mïx thë gàrlïc ïntò thë bûttër. Nëëds tò bë wëll blëndëd. Usë à pòtàtò màshër tò màsh thë bûttër òr ûsë à hànd mïxër ïf yòû wïsh. Pëël gàrlïc by hïttïng ëàch clòvë wïth thë sïdë òf à knïfë bëïng càrëfûl ànd këëp shàrp ënd òf knïfë àwày fròm yòû. It ïs nòw ëàsy tò pëël ànd yòû wïll dò thïs wïth bòth clòvës (òr 1 ïf yòû wànt lëss òf à gàrlïc flàvòr) ànd thën fïnëly mïncë. Aftër gàrlïc ïs mïncëd yòû wïll ûsë thë sïdë òf thë knïfë ànd rûn thë sïdë òf thë blàdë ïn ëàch dïrëctïòn tò màsh thë gàrlïc. Yòû wànt tò màkë à pàstë òût òf thë gàrlïc. Add thë gàrlïc tò thë bûttër ànd mïx rëàlly wëll. Këëp thë bòwl òn thë còûntër rëàdy fòr ûsë.
3. Wàsh ànd dry yòûr chïckën brëàst ànd cûbë ït ïntò smàll bïtë sïzë pïëcës.
4. Dïcë yòûr ònïòn. Thïnly cût thë grëëns òn thë grëën ònïòn.
5. Scràmblë thë ëggs ïn à fryïng pàn wïth 1 tëàspòòn òf sësàmë òïl. Thën cût thë còòkëd ëggs ïntò smàll pïëcës ànd pût àsïdë.
6. In à làrgë fryïng pàn òr à wòk àdd 2 tàblëspòòns òf sësàmë òïl ànd còòk thë ònïòn òn mëdïûm hëàt fòr 5 mïnûtës stïrrïng òftën. Yòû jûst wànt ït sòft ànd dòn't bûrn ït. Nòw àdd yòûr cûbëd chïckën ànd stïr òftën. Yòû dòn't wànt tò bûrn thë chïckën bût à lïttlë còlòr ïs fïnë. Add sòmë sàlt ànd pëppër tò tàstë. Còòk chïckën àbòût 5-7 mïnûtës òn mëdïûm hëàt. It wïll còòk fàst bëcàûsë ït ïs cûbëd smàll. Add 1 tàblëspòòn òf thë gàrlïc bûttër còmpòûnd. Add thë pëàs, càrròts, ànd grëën ònïòns. Còòk fòr 5 mïnûtës òr ûntïl jûst tëndër. (yòû càn tàstë à càrròt tò tëst fòr dësïrëd tàstë) Dò nòt òvërcòòk. Stïr òftën. Lëàvë ïn pàn.
7. Add 2 tàblëspòòns òf gàrlïc bûttër còmpòûnd ànd àdd thë rïcë à hàndfûl àt à tïmë. Càrëfûlly stïr ëvërythïng tògëthër ànd këëp àddïng rïcë ûntïl àll thë rïcë ïs àddëd ànd wëll mïxëd tògëthër. At thïs tïmë àdd 1 mòrë tàblëspòòns òf thë gàrlïc bûttër còmpòûnd. Còòk rïcë fòr 5-7 mïnûtës stïrrïng òftën. Add thë còòkëd ëggs, stïr wëll càrëfûlly. Nòw àdd yòûr sòy sàûcë. Mïx wëll tò dïstrïbûtë ëvënly. Add rëmàïnïng sàlt ànd pëppër tò tàstë.
8. If yòû wïsh tò àdd thë tòàstëd sësàmë sëëds dò sò nòw ànd stïr ànd sërvë. Sïncë wë ûsëd sësàmë òïl ïn thë rëcïpë thë sëëds àrë òptïònàl.
Read More this full recipes at Benihana Japanese Chicken Fried Rice
Benihànà Jàpànese Chicken Fried Rice
Prep Time: 5 minutes
Cook time: 60 minutes
Total time: 65 minutes
Servings: 6 Servings
INGREDIENTS:
• 4 cûps còòkëd rïcë, còòlëd tò ròòm tëmpëràtûrë
• 4 tàblëspòòns swëët bûttër (sòftënëd)
• 2 gàrlïc clòvës, fïnëly mïncëd (ûsë 1 ïf yòû wànt à lïghtër gàrlïc flàvòr)
• 1 tëàspòòn sësàmë òïl
• 3 ëggs, bëàtën
• 6 -8 òûncës bònëlëss skïnlëss chïckën brëàsts, cûbëd
• 2 tàblëspòòns sësàmë òïl
• 1⁄2 cûp fròzën pëàs, thàwëd (mày òmït)
• 1⁄2 cûp fròzën càrròts, thàwëd
• 1 cûp ònïòn, dïcëd
• 1⁄4 cûp grëën ònïòn
• 1⁄2 tëàspòòn sàlt (tò tàstë)
• 1⁄2 tëàspòòn blàck pëppër (tò tàstë)
• 2 tàblëspòòns lòw sòdïûm sòy sàûcë
• 2 tàblëspòòns tòàstëd sësàmë sëëds (òptïònàl)
INSTRUCTIONS:
1. Thë rïcë còûld bë prë-còòkëd thë nïght bëfòrë ànd stòrëd ïn frïdgë òr còòk thë rïcë ûsïng pàckàgë dïrëctïòns -- Nòtë: dòûblë thë wàtër për ëàch cûp òf ûncòòkëd rïcë. Fòr thïs rëcïpë yòû wòûld ûsë 4 cûps òf wàtër ànd 2 cûps òf ûncòòkëd rïcë, pïnch òf sàlt ànd òncë yòû brïng ït tò à bòïl, tûrn thë hëàt dòwn ànd còòk fòr 20 mïnûtës còvërëd. Yòû mûst sprëàd thë rïcë òût àftër ït ïs còòkëd ïn à shàllòw pàn ànd còòl ït òff ïn thë frïdgë (òr frëëzër ïf yòû hàvë ròòm). Nëëds tò bë àt ròòm tëmpëràtûrë òr còòlër.
2. Màkë yòûr gàrlïc ànd bûttër còmpòûnd. Pût sòftënëd bûttër ïn à bòwl làrgë ënòûgh tò àllòw yòû tò mïx thë gàrlïc ïntò thë bûttër. Nëëds tò bë wëll blëndëd. Usë à pòtàtò màshër tò màsh thë bûttër òr ûsë à hànd mïxër ïf yòû wïsh. Pëël gàrlïc by hïttïng ëàch clòvë wïth thë sïdë òf à knïfë bëïng càrëfûl ànd këëp shàrp ënd òf knïfë àwày fròm yòû. It ïs nòw ëàsy tò pëël ànd yòû wïll dò thïs wïth bòth clòvës (òr 1 ïf yòû wànt lëss òf à gàrlïc flàvòr) ànd thën fïnëly mïncë. Aftër gàrlïc ïs mïncëd yòû wïll ûsë thë sïdë òf thë knïfë ànd rûn thë sïdë òf thë blàdë ïn ëàch dïrëctïòn tò màsh thë gàrlïc. Yòû wànt tò màkë à pàstë òût òf thë gàrlïc. Add thë gàrlïc tò thë bûttër ànd mïx rëàlly wëll. Këëp thë bòwl òn thë còûntër rëàdy fòr ûsë.
3. Wàsh ànd dry yòûr chïckën brëàst ànd cûbë ït ïntò smàll bïtë sïzë pïëcës.
4. Dïcë yòûr ònïòn. Thïnly cût thë grëëns òn thë grëën ònïòn.
5. Scràmblë thë ëggs ïn à fryïng pàn wïth 1 tëàspòòn òf sësàmë òïl. Thën cût thë còòkëd ëggs ïntò smàll pïëcës ànd pût àsïdë.
6. In à làrgë fryïng pàn òr à wòk àdd 2 tàblëspòòns òf sësàmë òïl ànd còòk thë ònïòn òn mëdïûm hëàt fòr 5 mïnûtës stïrrïng òftën. Yòû jûst wànt ït sòft ànd dòn't bûrn ït. Nòw àdd yòûr cûbëd chïckën ànd stïr òftën. Yòû dòn't wànt tò bûrn thë chïckën bût à lïttlë còlòr ïs fïnë. Add sòmë sàlt ànd pëppër tò tàstë. Còòk chïckën àbòût 5-7 mïnûtës òn mëdïûm hëàt. It wïll còòk fàst bëcàûsë ït ïs cûbëd smàll. Add 1 tàblëspòòn òf thë gàrlïc bûttër còmpòûnd. Add thë pëàs, càrròts, ànd grëën ònïòns. Còòk fòr 5 mïnûtës òr ûntïl jûst tëndër. (yòû càn tàstë à càrròt tò tëst fòr dësïrëd tàstë) Dò nòt òvërcòòk. Stïr òftën. Lëàvë ïn pàn.
7. Add 2 tàblëspòòns òf gàrlïc bûttër còmpòûnd ànd àdd thë rïcë à hàndfûl àt à tïmë. Càrëfûlly stïr ëvërythïng tògëthër ànd këëp àddïng rïcë ûntïl àll thë rïcë ïs àddëd ànd wëll mïxëd tògëthër. At thïs tïmë àdd 1 mòrë tàblëspòòns òf thë gàrlïc bûttër còmpòûnd. Còòk rïcë fòr 5-7 mïnûtës stïrrïng òftën. Add thë còòkëd ëggs, stïr wëll càrëfûlly. Nòw àdd yòûr sòy sàûcë. Mïx wëll tò dïstrïbûtë ëvënly. Add rëmàïnïng sàlt ànd pëppër tò tàstë.
8. If yòû wïsh tò àdd thë tòàstëd sësàmë sëëds dò sò nòw ànd stïr ànd sërvë. Sïncë wë ûsëd sësàmë òïl ïn thë rëcïpë thë sëëds àrë òptïònàl.
Read More this full recipes at Benihana Japanese Chicken Fried Rice
218 Comment
Rated 5/38 based on 38 Customer Reviews
0 comments