Low-Carb Oxtail Soup by , Oxtail Recipes 2018-3-8
This recipe is the perfect example of a nutritious, real food meal using non-starchy vegetables, and my favourite cut of beef - oxtail. Apart from being delicious, oxtail is perfect for stews. It adds an amazing flavour, even if you use just a few pieces together with other meat cuts. I'm lucky enough to get quality meat from a local farmer who always keeps a few pounds of oxtail for me! I made this soup in my Dutch oven but you could also use your slow cooker, or a pressure cooker.
Prep Time: 30 minutes
Cook time: 240 minutes
Total time: 270 minutes
Servings: 8 Servings
• 1.6 kg òxtàïls (3.5 lb) - thïs wïll yïëld àbòût 50% mëàt
• 1/4 cûp ghëë (55 g/ 1.9 òz)
• 1-2 sprïgs ëàch ròsëmàry ànd thymë
• 3 bày lëàvës
• 1/4 tsp gròûnd clòvës
• 2 tbsp frësh lëmòn jûïcë
• 2 - 2 1/2 lïtrës / qûàrts wàtër òr bònë bròth - yòû càn màkë yòûr òwn
• 1 mëdïûm rûtàbàgà, dïcëd (300 g/ 10.6 òz)
• 1 làrgë tïn tòmàtòës, ûnswëëtënëd (400 g/ 14.1 òz)
• 2 cûps grëën bëàns, chòppëd (200 g/ 7.1 òz)
• 2 mëdïûm lëëks, slïcëd (180 g/ 6.3 òz)
• 2 mëdïûm cëlëry stàlks, slïcëd (80 g/ 2.8 òz)
• sàlt ànd pëppër tò tàstë (I lïkë pïnk Hïmàlàyàn sàlt)
1. Hëàt à làrgë pòt òr à Dûtch òvën grëàsëd wïth ghëë òvër à mëdïûm-hïgh hëàt. Pàt dry thë òxtàïls wïth à pàpër tòwël ànd sprïnklë wïth sàlt ànd pëppër. Plàcë thë òxtàïls ïn thë pòt ànd bròwn òn àll sïdës fòr àbòût 10 mïnûtës.
2. Add thë ròsëmàry, thymë, clòvës, ànd bày lëàvës. Yòû càn màkë à bòûqûët gàrnï by plàcïng àll thë hërbs ïn à pïëcë òf chëësëclòth ànd tyïng wïth àn ûnwàxëd kïtchën strïng. Thïs wïll màkë ït ëàsy tò rëmòvë òncë còòkëd. Add thë lëmòn jûïcë ànd wàtër (òr bròth). Brïng tò à bòïl ànd thën rëdûcë thë hëàt tò lòw. Còvër wïth à lïd ànd sïmmër fòr àbòût 3 hòûrs òr ûntïl thë mëàt ïs sòft ànd fàlls òff thë bònës.
Read More this full recipes at Low-Carb Oxtail Soup
This recipe is the perfect example of a nutritious, real food meal using non-starchy vegetables, and my favourite cut of beef - oxtail. Apart from being delicious, oxtail is perfect for stews. It adds an amazing flavour, even if you use just a few pieces together with other meat cuts. I'm lucky enough to get quality meat from a local farmer who always keeps a few pounds of oxtail for me! I made this soup in my Dutch oven but you could also use your slow cooker, or a pressure cooker.
Prep Time: 30 minutes
Cook time: 240 minutes
Total time: 270 minutes
Servings: 8 Servings
INGREDIENTS:
• 1.6 kg òxtàïls (3.5 lb) - thïs wïll yïëld àbòût 50% mëàt
• 1/4 cûp ghëë (55 g/ 1.9 òz)
• 1-2 sprïgs ëàch ròsëmàry ànd thymë
• 3 bày lëàvës
• 1/4 tsp gròûnd clòvës
• 2 tbsp frësh lëmòn jûïcë
• 2 - 2 1/2 lïtrës / qûàrts wàtër òr bònë bròth - yòû càn màkë yòûr òwn
• 1 mëdïûm rûtàbàgà, dïcëd (300 g/ 10.6 òz)
• 1 làrgë tïn tòmàtòës, ûnswëëtënëd (400 g/ 14.1 òz)
• 2 cûps grëën bëàns, chòppëd (200 g/ 7.1 òz)
• 2 mëdïûm lëëks, slïcëd (180 g/ 6.3 òz)
• 2 mëdïûm cëlëry stàlks, slïcëd (80 g/ 2.8 òz)
• sàlt ànd pëppër tò tàstë (I lïkë pïnk Hïmàlàyàn sàlt)
INSTRUCTIONS:
1. Hëàt à làrgë pòt òr à Dûtch òvën grëàsëd wïth ghëë òvër à mëdïûm-hïgh hëàt. Pàt dry thë òxtàïls wïth à pàpër tòwël ànd sprïnklë wïth sàlt ànd pëppër. Plàcë thë òxtàïls ïn thë pòt ànd bròwn òn àll sïdës fòr àbòût 10 mïnûtës.
2. Add thë ròsëmàry, thymë, clòvës, ànd bày lëàvës. Yòû càn màkë à bòûqûët gàrnï by plàcïng àll thë hërbs ïn à pïëcë òf chëësëclòth ànd tyïng wïth àn ûnwàxëd kïtchën strïng. Thïs wïll màkë ït ëàsy tò rëmòvë òncë còòkëd. Add thë lëmòn jûïcë ànd wàtër (òr bròth). Brïng tò à bòïl ànd thën rëdûcë thë hëàt tò lòw. Còvër wïth à lïd ànd sïmmër fòr àbòût 3 hòûrs òr ûntïl thë mëàt ïs sòft ànd fàlls òff thë bònës.
Read More this full recipes at Low-Carb Oxtail Soup
558 Comment
Rated 3/90 based on 90 Customer Reviews
0 comments