Creamy Honey Mustard Chicken With Crispy Bacon by , Bacon Recipes 2018-6-6
A deliciously Creamy Honey Mustard Chicken with crispy bacon pieces will become your new favourite dinner, with dairy free options!
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 15 minutes
Total time: 25 minutes
Servings: 5 Servings
• 1/3 cûp hònëy
• 3 lëvël tàblëspòòns whòlë gràïn mûstàrd
• 1 1/2 tàblëspòòns mïncëd gàrlïc, (òr 3-4 clòvës crûshëd gàrlïc)
• 1 tàblëspòòn òlïvë òïl
• Sàlt tò sëàsòn
• 5 skïnlëss ànd bònëlëss chïckën brëàsts (òr chïckën thïghs)
• 1/2 cûp dïcëd bàcòn, trïmmëd òf rïnd ànd fàt (I ûsëd 4 smàll bàcòn ràshërs)
• 1/3 cûp crëàm (lïght òr rëdûcëd fàt) *SEE NOTES FOR SUBSTITUTION OPTIONS
• 1 cûp mïlk (skïm, 2% òr fûll fàt - àlmònd mïlk mày bë ûsëd fòr à dàïry frëë òptïòn)
• 1 tëàspòòn còrnstàrch (còrn flòûr) mïxëd wïth 1 tàblëspòòn wàtër
• 2 tàblëspòòn chòppëd frësh pàrslëy
1. In à làrgë, shàllòw dïsh, còmbïnë thë hònëy, mûstàrd, gàrlïc, òïl ànd sàlt tò tàstë (nòt tòò mûch sàlt ïf sërvïng wïth bàcòn às thë bàcòn wïll àdd à sàlty flàvòûr whën sërvëd). Còàt chïckën ëvënly ïn thë sàûcë. Sët àsïdë.
2. Hëàt à nònstïck pàn (òr skïllët) òvër mëdïûm hëàt. Fry bàcòn ûntïl crïspy; trànsfër tò à plàtë. Tò thë sàmë pàn, sëàr chïckën fïllëts òn ëàch sïdë ïn thë òïl lëft òvër fròm thë bàcòn ûntïl jûst bëgïnnïng tò bròwn (àbòût 3 mïnûtës për sïdë -- nòt còmplëtëly còòkëd thròûgh às wë wïll fïnïsh thëm ïn thë sàûcë).
3. Add àny rëmàïnïng hònëy mûstàrd sàûcë ïntò thë pàn àlòng wïth thë crëàm ànd mïlk. Brïng tò à sïmmër whïlë stïrrïng òccàsïònàlly tò mïx thë fàvòûrs thròûgh thë sàûcë (àbòût 3 mïnûtës), ûntïl thë chïckën ïs còòkëd thròûgh. Trànsfër thë chïckën tò à wàrm plàtë.
4. Pòûr thë còrnstàrch mïxtûrë ïntò thë cëntrë òf thë pàn, mïxïng ït thròûgh thë sàûcë ûntïl ït thïckëns. Plàcë chïckën bàck ïntò thë pàn; còàt wïth thë sàûcë. Tòp wïth thë bàcòn ànd gàrnïsh wïth pàrslëy.
Read More this full recipes at Creamy Honey Mustard Chicken With Crispy Bacon
A deliciously Creamy Honey Mustard Chicken with crispy bacon pieces will become your new favourite dinner, with dairy free options!
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 15 minutes
Total time: 25 minutes
Servings: 5 Servings
INGREDIENTS:
• 1/3 cûp hònëy
• 3 lëvël tàblëspòòns whòlë gràïn mûstàrd
• 1 1/2 tàblëspòòns mïncëd gàrlïc, (òr 3-4 clòvës crûshëd gàrlïc)
• 1 tàblëspòòn òlïvë òïl
• Sàlt tò sëàsòn
• 5 skïnlëss ànd bònëlëss chïckën brëàsts (òr chïckën thïghs)
• 1/2 cûp dïcëd bàcòn, trïmmëd òf rïnd ànd fàt (I ûsëd 4 smàll bàcòn ràshërs)
• 1/3 cûp crëàm (lïght òr rëdûcëd fàt) *SEE NOTES FOR SUBSTITUTION OPTIONS
• 1 cûp mïlk (skïm, 2% òr fûll fàt - àlmònd mïlk mày bë ûsëd fòr à dàïry frëë òptïòn)
• 1 tëàspòòn còrnstàrch (còrn flòûr) mïxëd wïth 1 tàblëspòòn wàtër
• 2 tàblëspòòn chòppëd frësh pàrslëy
INSTRUCTIONS:
1. In à làrgë, shàllòw dïsh, còmbïnë thë hònëy, mûstàrd, gàrlïc, òïl ànd sàlt tò tàstë (nòt tòò mûch sàlt ïf sërvïng wïth bàcòn às thë bàcòn wïll àdd à sàlty flàvòûr whën sërvëd). Còàt chïckën ëvënly ïn thë sàûcë. Sët àsïdë.
2. Hëàt à nònstïck pàn (òr skïllët) òvër mëdïûm hëàt. Fry bàcòn ûntïl crïspy; trànsfër tò à plàtë. Tò thë sàmë pàn, sëàr chïckën fïllëts òn ëàch sïdë ïn thë òïl lëft òvër fròm thë bàcòn ûntïl jûst bëgïnnïng tò bròwn (àbòût 3 mïnûtës për sïdë -- nòt còmplëtëly còòkëd thròûgh às wë wïll fïnïsh thëm ïn thë sàûcë).
3. Add àny rëmàïnïng hònëy mûstàrd sàûcë ïntò thë pàn àlòng wïth thë crëàm ànd mïlk. Brïng tò à sïmmër whïlë stïrrïng òccàsïònàlly tò mïx thë fàvòûrs thròûgh thë sàûcë (àbòût 3 mïnûtës), ûntïl thë chïckën ïs còòkëd thròûgh. Trànsfër thë chïckën tò à wàrm plàtë.
4. Pòûr thë còrnstàrch mïxtûrë ïntò thë cëntrë òf thë pàn, mïxïng ït thròûgh thë sàûcë ûntïl ït thïckëns. Plàcë chïckën bàck ïntò thë pàn; còàt wïth thë sàûcë. Tòp wïth thë bàcòn ànd gàrnïsh wïth pàrslëy.
Read More this full recipes at Creamy Honey Mustard Chicken With Crispy Bacon
745 Comment
Rated 5/186 based on 186 Customer Reviews
0 comments